Online congres RACT & resourcegroepen 2021

Samenwerken binnen lerende netwerken

25 Maart 2021, Tilburg

Op donderdag 25 maart 2021 organiseert Stichting RACT Nederland, in samenwerking met vele RACT-experts van het eerste uur, het derde gelivestreamde landelijke RACT-congres vanuit de LocHal in Tilburg.

Over het congres

De afgelopen vijf jaar is er zowel binnen de volwassenenzorg, de jeugdzorg en het sociaal domein ruime ervaring opgedaan met het werken met resourcegroepen. Resourcegroepen slaan nu ook aan bij gemeenten en worden gezien als een belangrijke manier van werken binnen lerende netwerken. Er komt een nieuwe upgrade van het werkboek Resourcegroepen uit in maart 2021 en de eerste resultaten van het landelijk onderzoek, uitgevoerd door het Trimbos-instituut in samenwerking met tien ggz-instellingen in Nederland, zijn veelbelovend.

Kortom, het is weer tijd voor een landelijk congres RACT- & resourcegroepen. Vorig jaar is de editie maart 2020 helaas gecanceld. Het was niet mogelijk om een grootschalig live-evenement te organiseren. Ondanks de voortslepende COVID-19-pandemie willen we heel graag kennis en ervaringen blijven uitwisselen en elkaar op de hoogte houden en inspireren.

We gaan het komende jaar een nieuwe poging wagen. Op donderdagmiddag 25 maart 2021 organiseert Stichting RACT Nederland, in samenwerking met de resourcegroepen- en RACT-experts van het eerste uur, het derde landelijke RACT-congres. Het congres is online te volgen en daardoor coronaproof.

Tijdens het congres laten we via een livestream vanuit de LocHal in Tilburg, webcams en van tevoren opgenomen beelden van experts zien wat er de afgelopen jaren bereikt is, worden de eerste tastbare uitkomsten van het landelijk onderzoek gepresenteerd en ontdekken we wat ons nog te doen staat.

Deze middag is een uitgelezen kans om kennis en ervaringen uit te wisselen en in gesprek te komen met teams die inmiddels de nodige ervaring hebben opgedaan en andere collega’s uit het land te spreken, waardoor er nieuwe ideeën, plannen, samenwerkingsverbanden en netwerken kunnen ontstaan.

Werk je ook binnen een team met resourcegroepen-ervaring of heb je interesse in deze methodiek? Noteer donderdag 25 maart 2021 alvast in je agenda en meld je aan.

Prijs RACT Congres € 249 excl B.T.W.

Let op! Deelnemers die over een voucher van het geannuleerde congres van 26 maart 2020 hoeven zich niet in te schrijven, zij staan al ingeschreven. Inschrijving is inmiddels niet meer mogelijk.

Deelnemers krijgen later een link hoe ze het, in het voorjaar 2021 uit te komen herschreven RACT en Resourcegroepen boek, met 25% korting kunnen bestellen.

 

Verkregen accreditatie
VV&VN 4 punten
SKJ 5 punten
VSR 5 punten
Registerplein 5 punten
VVGN 4 punten
NVvP 5 punten

 

Share This