RACT congres 2020

26 Maart 2020, Tilburg WORDT VERPLAATST

Op donderdag 26 maart 2020 organiseert Stichting RACT Nederland, in samenwerking met vele RACT-experts van het eerste uur, het derde landelijke RACT-congres in de LocHal in Tilburg.

Beste deelnemers, inleiders en workshophouders,

De afgelopen weken hebben wij geregeld mails, telefoontjes en berichten via social media en de websites ontvangen over het wel of niet doorgaan van het RACT Congres op donderdag 26 maart 2020 in de LocHal in Tilburg.

Wij volgen dagelijks alle Covid-19-ontwikkelingen. De gezondheid van ons allemaal; deelnemers, inleiders en workshophouders en hun gezinnen en familieleden staat voor ons voorop.

Het RACT Congres op donderdag 26 maart 2020 in de LocHal in Tilburg, wordt vanwege de uitbraak van het Covid-19 virus verplaatst.

Tot wanneer is nog niet bekend. Zo spoedig mogelijk laten we via extra nieuwsbrieven weten wanneer het RACT Congres 2020 gaat plaats vinden. Uw inschrijving blijft gewoon geldig.

Wij hopen dat jullie begrip hebben voor dit besluit. En hopen jullie allemaal in een goede gezondheid alsnog te ontmoeten later dit jaar.

Frits Bovenberg en Gijs Francken

Over de conferentie

Resource Group Assertive Community Treatment (RACT) is bezig met een stevige opmars in Nederland. Cliënten nemen in toenemende mate zelf de regie over hun behandeling en we evalueren de behandeling vaker. Samenwerken met familie, naastbetrokkenen en vrienden is dagelijkse praktijk aan het worden. RACT is inmiddels bij meer dan 25 organisaties in Nederland geïmplementeerd. De afgelopen vijf jaar is er zowel binnen de volwassenenzorg, verslavingszorg als jeugdzorg ervaring opgedaan. RACT slaat nu ook aan bij gemeenten en wordt gezien als een belangrijke manier van werken binnen regionale netwerken.

Kortom, het is tijd voor de derde editie van het landelijke RACT-congres.

Op donderdag 26 maart 2020 organiseert Stichting RACT Nederland, in samenwerking met vele RACT-experts van het eerste uur, het derde landelijke RACT-congres in de LocHal in Tilburg. Tijdens het congres laten we samen zien wat er de afgelopen jaren bereikt is, worden de eerste tastbare uitkomsten van het landelijk onderzoek gepresenteerd en ontdekken we wat ons nog te doen staat.

Deze dag is een uitgelezen kans om in gesprek te komen met teams die inmiddels de nodige ervaring hebben opgedaan en kennis en informatie uit te wisselen met andere collega’s uit het land, waardoor er nieuwe ideeën, plannen, samenwerkingsverbanden en netwerken kunnen ontstaan.

Belangrijke vragen zoals ‘wat is RACT?’, ‘hoe implementeer je de werkwijze?’, ‘hoe borg je de kennis en ervaringen?’, ‘hoe staat het met het landelijk onderzoek van het Trimbos-instituut?’ en ‘zijn er nieuwe ontwikkelingen?’ komen tijdens deze derde editie in Tilburg aan bod. Het congres is interessant voor zowel debutanten als RACT-experts van het eerste uur. Tijdens de vooravond organiseren we samen met vele partners een masterclass voor gevorderden.

Het programma wordt breder dan de voorgaande edities. Dit jaar besteden we extra aandacht aan het sociaal domein, jeugdzorg, verslavingszorg en forensische teams. Ook de nieuwe pilots zoals het Sherpa-project uit Tilburg en andere verrassende en innovatieve pilots komen ruim aan bod, zoals de samenwerking met wijkteams.

In Tilburg wordt momenteel hard gewerkt aan de revitalisering van de zogenaamde Spoorzone. Het gebied rond het station wordt op de schop genomen en een van de eerste tastbare bewijzen hiervan is de realisatie van de LocHal. Deze hal, een voormalige werkplaats voor locomotieven, is met behoud van authentieke en industriële details verbouwd tot een bibliotheek en congresruimte.

Op donderdag 26 maart wordt een deel van deze ruimte het ontmoetingspunt voor iedereen die kennis op het terrein van RACT wil komen brengen en/of halen. De sfeer is gemoedelijk, de grote glazen zaal is het middelpunt en er zijn kleine zalen voor extra inleidingen en workshops. De LocHal is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer.

Werk je ook binnen een team met RACT-ervaring en/of heb je interesse in deze methodiek? Noteer donderdag 26 maart 2020 alvast in je agenda.

Prijs RACT Congres € 249 excl B.T.W.

Accreditatie zal worden aangevraagd voor NVvP.

Verkregen accreditatie
VV&VN 4 punten
SKJ 5 punten
VSR 5 punten
Registerplein 5 punten
VVGN 4 punten

 

Share This